Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Fietsen is gezond, vermindert de filedruk en is beter voor het milieu. Daarom wil het kabinet een elektrische fiets leasen fiscaal net zo aantrekkelijk wordt als de leaseauto. Per 1 januari 2020 worden daarom de regels versimpelt en moet zo het gebruik van bijvoorbeeld duurdere elektrische fietsen gestimuleerd worden. Het moet interessanter worden om via de werkgever een elektrische fiets te leasen.
Een elektrische fiets leasen is op dit moment nog lang niet zo populair als het zakelijk leasen van een auto. Volgens een schatting van de Bovag rijden er in Nederland 700.000 leaseauto’s rond en slechts 10.000 lease fietsen. De huidige regels zijn te complex en niet erg vriendelijk voor de fietser, waardoor werkgevers er liever niet aan beginnen en soms een naheffing vrezen. Verder moeten werknemers die de fiets ook privé gebruiken, precies bijhouden hoeveel privé kilometers er privé worden gereden.
Lees meer over fiets leasen bij Fietsen van Stenis en het fietsplan 2018.
Staatssecretaris van Financiën Menno Snel wil het leasen van een fiets net zo duidelijk maken als die voor leaseauto’s. Voor de fiets van de zaak moet er een vaste bijtelling komen, waarover de zakelijke fietser belasting betaald. Want fietsen is beter voor het milieu, de gezondheid en zorgt voor minder files. Nu wordt nog veel te vaak voor de auto gekozen om naar naar het werk gaan.
De hoogte van de bijtelling wordt nog uitgewerkt. De Staatsectretaris gaat daarover in gesprek met verschillende belangen organisaties, waaronder de Fietsersbond, ANWB, Bovag, Rai en Natuur en Milieu.
De verschillende (fiets) belangenclubs zetten in op een bijtellingstarief van 4 procent voor de fiets van de zaak. Hetzelfde tarief als dat nu voor volledig elektrische leaseauto’s geldt. Het Ministerie van Financiën streeft ernaar geen belastinginkomsten mis te lopen. Het is daarom nog te bezien of 4% bijtelling voldoende is voor de overheid.
Door de belangenverenigingen is berekend dat een fiscaalvriendelijk fietsregime de samenleving 50 miljoen euro oplevert. Het grootste deel daarvan (bijna 90%) wordt bespaard door lagere kosten voor gezondheidszorg en een lager ziekteverzuim door de lagere CO2 uitstoot van fiets kilometers. Ook de Belastingdienst zou profiteren met 6 miljoen extra opbrengst.
Een ander effect volgens de RAI vereniging van de vaste bijtelling voor leasefietsen is het de verkoop van duurdere modellen elektrische fietsen en 45 km/h snelle speed pedelecs een impuls kan geven. Dit type fietsen heeft een vanafprijs van meer dan 2.000 euro. Een bedrag dat niet iedereen zomaar op de baak heeft staan.
De Bovag denkt dat de nieuwe regels net zo succesvol kunnen zijn als het bedrijfsfietsplan dat in 2011 is afgeschaft. Werknemers konden toen een deel van hun brutoloon onbelast aan een fiets besteden. Door deze populaire regeling werd 15 tot 20 procent van alle nieuw verkochte exemplaren via het bedrijfsfietsenplan aangekocht.
Ook bij Fietsen van Stenis kunt u terecht als u een fiets van de zaak wilt leasen.
Geen reacties gevonden.
Altijd de laatste aanbiedingen ontvangen?
info@fietsenvanstenis.nl
0575-52 31 05
Rijksstraatweg 80
7231 AH Warnsveld
Fietsen van Stenis wenst je fijne feestdagen! We zijn gesloten van 24/12/2024 t/m 04/01/2025.
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | 09:00 - 17:30 |
Woensdag | 09:00 - 17:30 |
Donderdag | 09:00 - 17:30 |
Vrijdag | 09:00 - 17:30 |
Zaterdag | 09:00 - 16:00 |
Alle bedragen zijn inclusief BTW Â